Novogradnja Palais & Villa Schellenburg v teku

Vseljivo:
Villa, julij 2022
Palais, junij 2023 

Na območju nekdanje stavbe Kolizeja v centru Ljubljane in streljaj od športnega parka Tivoli vztrajno napreduje novogradnja 125 najprestižnejših stanovanj. Poleg odlične lokacije, premišljene arhitekturne zasnove in visokokvalitetnih materialov se projekt lahko pohvali s 24 urno recepcijo umeščeno v reprezentativno avlo, video nadzorom objekta, visokimi višinami etaž, ki merijo od 283 cm do 355 cm, velikimi tlorisnimi površinami bivalnih prostorov, direktnim dostopom od parkirnih mest do stanovanj ter dodatnimi dvigali za kolesa.

Projekt Palais & Villa Schellenburg nosi ime po Jakobu pl. Schellenburgu, ljubljanskem veletrgovcu, finančniku in mecenu, ki je deloval v 17. stoletju. Skupaj z ženo Ano Katarino pl. Hofstätter sta večji del svojega premoženja darovala v dobrodelne namene, predvsem pa namenila Ljubljani. V letu 1702 sta tako ustanovila uršulinski samostan, cerkev ter dekliško šolo, ki je naslednjih 170 let ostala edina šola za deklice v Ljubljani.

Izkop in varovanje gradbene jame je zaključen in se trenutno izvajajo groba gradbena dela, ki se bodo do zaključila do konca letošnjega leta. Izgradnja Ville Schellenburg se bo zaključila do julija 2022, medtem ko se bo izgradnja Palais Schellenburg zaključila do julija 2023.

Prav tako bo ob Gosposvetski cesti zgrajen 6 nadstropij visok poslovni objekt, ki bo vseboval pisarniške prostore, ki bodo potencialnim strankam na voljo v dolgoročni najem. V pritličnih prostorih Palais bo prav tako na voljo nekaj poslovnih lokalov za namen tihe, poslovne dejavnosti kot npr. frizer, kozmetika, urar, galerija, zlatarna, tekstilna trgovina …

Investitor je prodal že četrtino stanovanj. V Villi so trenutno na voljo še tro- oz. štiri-sobna stanovanja velikosti od 119m2 (bivalne površine) do 225m2 (bivalne površine). Od tega so tri stanovanja atrijska. Parkirna mesta in shrambe za stanovalce Ville so na voljo v Kleti -1.

V Palais so trenutno na voljo dvo- do pet-sobna stanovanja velikosti od 68m2 (bivalne površine) do 333m2 (bivalne površine). Parkirna mesta in shrambe za stanovalce Palais so na voljo v kleti -2 in -3.

Prodaja stanovanj poteka kot načrtovano, pri čemer je cena najmanjšega dvo-sobnega stanovanja, vključno s shrambo, v Palais Schellenburg od 443.000,00 € (brez DDV) naprej.

Cena najmanjšega tro-sobnega stanovanja, skupaj s shrambo, v Villi Schellenburg je od 915.000,00 € (brez DDV).

Stanovanja se prodajajo delno opremljena. Kupci si bodo lahko iz vnaprej pripravljenega kataloga izbrali parket in keramiko. V kopalnici bo nameščena sanitarna oprema, prav tako pa bo v stanovanju urejena osnovna razsvetljava. Vsako stanovanje bo imelo, na svojem parkirnem mestu, omogočeno polnjenje električnih avtomobilov.

Projekt se, poleg svoje bogate zgodovine ter modernega pridiha, razvija v najlepši novi dom za bodoče stanovalce.

»Spomin na dobro kvaliteto traja bistveno dlje kot kratko veselje nad nizko ceno.«

Vse informacije najdete tudi na:
www.schellenburg-living.com

T. +386 40 505 081

E. info@schellenburg-living.com

Izdelava spletnih strani Spletnik.si

chevron-down